Stafettforum.se anordnar Konsultsjuksköterskedagen 2023

Har du någonsin funderat på hur du blir en framgångsrik konsultande sjuksköterska? Funderar du på att starta aktiebolag eller gå som anställd? Vilket är egentligen att föredra? Tänker du på hur du ska förhandla med bemanningsbolagen om ersättning? Vad är för lågt och vad är för högt? Har du funderat på hur du hittar uppdrag? Hur ska man egentligen tänka kring försäkringar? Konsultsjuksköterskedagen är till för dig som bestämt dig för att ta steget och börja arbeta som konsult eller du som redan arbetat som konsult men vill optimera dina förutsättningar.  

Vi på Stafettforum.se är stolta över att kunna erbjuda den första kursen någonsin för sjuksköterskor som vill lära sig mer om hur det är att arbeta som konsult. Kursen består av en heldag med föreläsningar som besvarar ovan frågor samt mycket mer. Vi går igenom allt från att ett behov uppstår på en klinik till dess att konsultarvodet är inne på ditt konto. Vi kommer även att bjuda in erfarna konsulter som presenterar sina upplägg och svarar på frågor. Det kommer även att finnas representater från bemanningsbolagen närvarande för att presentera sina verksamheter och svara på frågor.

Preliminärt program för konsultsjuksköterskedagen

Klicka på respektive föreläsning för att få en detaljerad beskrivning av innehållet.

Kom i god tid för registreringen då vi startar programmet klockan 09:00 och inte kan släppa in någon mer förrän i pausen klockan 10:00.

Vi presenterar Stafettforum.se och går igenom dagens upplägg. 

Här går vi igenom grundligt hur logistiken ser ut från att ett behov uppstår på en klinik, till dess att en konsult får uppdraget.

Vi börjar med att gå igenom vad en offentlig upphandling är och hur den går till samt var man hittar dessa. Att läsa grundinformationen i en upphandlingen i den regionen du ska arbeta i gör att du alltid ligger steget före andra konsulter och har en bättre grund när du förhandlar med bemanningsbolaget om ersättning och andra villkor.

Vi fortsätter med att gå igenom hur det går till när ett behov uppstår på en klinik och information går ut till bemanningsbolagen och slutligen till konsulten som ska genomföra uppdraget. Här går vi igenom termer som avropsordning och ger exempel från aktuella ramavtal i landet. Får bemanningsbolaget bara avboka ett uppdrag någon dag innan start? Vad händer med förlorad inkomst?

Vi går också igenom hur avtalsskrivning går till mellan konsult och bemanningsbolag samt vilka punkter som är bra att vara extra uppmärksam på och förhandla om.

Kort bensträckare. Viktigt att hålla tiden exakt för att vi ska hinna gå igenom hela dagens innehåll.

Vi går igenom stegen du ska ta efter att ha tagit beslutet att bli konsult. 

Måste du be chefen om lov? Har du karens? Ska du starta ett aktiebolag, en enskild firma eller gå som löntagare? Hur startar man ett företag? Behöver man en revisor? Vad kan man köpa på företaget? Hur fakturerar man ett bemanningsbolag? Vad ska en faktura innehålla?

Under denna föreläsning kommer en revisor specialiserad på konsultläkare att närvara och svara på frågor.

Kort bensträckare. Viktigt att hålla tiden exakt för att vi ska hinna gå igenom hela dagens innehåll.

Vi går igenom var du hittar uppdrag samt hur du ser till att få de bästa uppdragen. Vad säger ramavtalet om vem som får uppdraget? Hur ser det ut i det nya nationella avtalet?

Vi kommer också att gå igenom konceptet av att representera ett varumärke samt hur man optimerar sitt varumärke. Vi fortsätter med att diskutera några oskrivna regler om vad man inte ska göra som konsult.

Lunch från K Ahmed Kolgrill som vi äter tillsammans på plats. Ingår i anmälningsavgiften och man anger preferenser på kursanmälan.

Detta är den vanligaste frågan vi stöter på från konsulter. Vi kommer att gå igenom hur du tar reda på vad bemanningsbolagen fakturerar sina kunder. Vidare går vi igenom hur du beräknar vilken marginal som är rimlig att bemanningsbolaget ska få ha och således hur mycket du ska begära i ersättning. Slutligen kommer vi att gå igenom hur du förhandlar på ett optimalt sätt med bemanningsbolagen/klinikerna.

Kort bensträckare. Viktigt att hålla tiden exakt för att vi ska hinna gå igenom hela dagens innehåll.

Vi har bjudit in olika erfarna konsultande sjuksköterskor som berättar om sina upplägg och svarar på frågor. 

Vi bjuder in representanter från bemanningsbolagen som presenterar sin verksamhet och svarar på frågor.

Vi går igenom vilka försäkringar du behöver som konsult baserat på vad som står i ramavtalen samt det nya nationella företaget. Vi har också bjudit in en representant från ett försäkringsbolag för att svara på frågor.

Ställ frågor till de olika föreläsarna. Utvärdering av dagen.

Vi träffas, nätverkar och utbyter erfarenheter med varandra under mer avslappnade former. Det finns möjlighet att beställa mat och dryck för den som vill (ingår ej i anmälningsavgiften).

Konsulter som deltar i frågestunden

Kommer Snart

Mer info om vem som kommer att föreläsa kommer snart.

Kommer Snart

Mer info om vem som kommer att föreläsa kommer snart.

Babak Badri

Babak är specialist i kirurgi och grundare av Stafettforum.se. Han har erfarenhet av konsultarbete på vårdcentral, närakut samt inom specialistöppenvården. Just nu kombinerar han konsultandet med en heltidstjänst som kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm.

Datum och plats

Datum: Lördag 2023-XX-XX klockan 08:30 (Mer info kommer snart)

Plats: Centrala Stockholm (Mer info kommer snart)


Mingel klockan 19:00 på Scandic Grand Central, Kungsgatan 70 (Frivilligt). Klicka
här för en karta.

Intresseanmälan

Gör en icke bindande intresseanmälan till Konsultsjuksköterskedagen så får du veta när nästa föreläsningsdag blir av.

Konsultsjuksköterskedagen

Privat rådgivning

Vi har också öppnat upp för privat rådgivning för blivande konsulter. Vi genomför rådgivning över telefon, WhatsApp video, Zoom, FaceTime eller Microsoft Teams. Du får möjlighet att ställa alla dina frågor och lägga upp en individanpassad plan för ditt konsultarbete. Vi erbjuder också hjälp och stöd vid löneförhandling med bemanningsbolaget. Privat rådgivning kostar 1600 kr per timme exklusive 25% moms. Det motsvarar dryga en timmes konsultarbete men kan vara värt 100 gånger mer.

Rulla till toppen