Konsultläkardagen blev en succé!

I lördags 22/4-2023 hölls den första kursen någonsin som fokuserar helt på hur man som läkare lyckas som konsult. Kursen hölls på F7 Möten & Konferens i centrala Stockholm. Deltagarna var allt från AT-läkare till seniora överläkare inom slutenvården. Kursen avslutades sedan med mingel på Scandic Grand Central. Därefter åkte deltagarna till sina hemorter som sträckte sig från Sunderbyn till Malmö.

Stafettforum är Sveriges community för konsultande vårdpersonal. Vi har ca 6000 medlemmar på hemsidan och ca 5000 medlemmar i grupper på Sociala medier. Vi driver en av de största läkargrupperna på Facebook med dryga 3000 medlemmar.

Idén att hålla en heldag med föreläsningar för läkare som är intresserade av att konsulta föddes för 1 år sedan. Som erfaren konsult och grundare av Stafettforum är det många som frågar mig på Facebook vad som är en rimlig ersättning, hur man förhandlar lön samt om man borde starta aktiebolag eller inte. Det finns så pass många nyfikna kollegor så jag bestämde mig för att sammanfatta en del av min kunskap i vad som blev Konsultläkardagen.

För att bredda kunskapen ytterligare tog jag hjälp av andra föreläsare i form av två andra erfarna konsulter, en redovisningsekonom samt två konsultchefer från ett bemanningsbolag. Resultatet blev en dag av kunskapsspridning och nätverkande.

Vi inledde dagen med att prata om logistiken bakom kulisserna i form av upphandlingar och ramavtal. Därefter fortsatte vi med att gå igenom karens, start av aktiebolag, vad man kan köpa på bolaget samt vad en faktura ska innehålla och hur man fakturerar. Under den sista föreläsningen innan lunch gick vi i detalj igenom var man hittar uppdrag och kanske det absolut viktigaste; hur man optimerar sitt varumärke. Därefter avnjöt vi en utsökt lunch på kolgrillen längre upp på gatan dit vi promenerade under en klarblå himmel och strålande sol.

Efter lunchen fortsatte vi med att diskutera den vanligaste frågan som ställs, nämligen vad som är en rimlig ersättning. Vi passade då också på att ge de bästa tipsen på hur man förhandlar fram en så optimal ersättning som möjligt. Detta var helt klart den mest uppskattade föreläsningen enligt utvärderingarna. På eftermiddagen fick vi möjligheten att träffa Mateusz och Fredrik, två erfarna konsulter som berättade om sina upplägg. Slutligen hade vi bjudit in bemanningsbolaget Medcura som fick berätta om deras syn på bemanningsbranschen samt svara på frågor från intresserade kursdeltagare.

Detta var den bästa kursen jag gått under min ST

Sammanfattningsvis var deltagarna mycket nöjda vilket framkom dels av kommenterar jag fick under dagen men som också återspeglade sig i de mycket fina recensionerna vi fick efter kursen. Nedan visar jag ett par av de kommentarer som framkom i recensionerna.

 

Sagt om Konsultläkardagen

Deltagare
Läs mer
Många intressanta punkter togs upp.
Deltagare
Läs mer
Mycket matnyttig information.
Deltagare
Läs mer
Jag tycker att frågestund och diskussioner har vart väldigt givande.
Deltagare
Läs mer
Det var tydlig och strukturerad information för oss som vill stafetta och ha mer frihet.
Deltagare
Läs mer
Du visar steg per steg hur man gör.
Deltagare
Läs mer
Bra diskussion där hela publiken blir inblandade och alla delar med sig av sina erfarenheter och tips.
Deltagare
Läs mer
Mycket informativt för mig som ännu ej börjat. Värdefullt. Mycket bra med exempel.
Deltagare
Läs mer
Tydligt och grundläggande.
Föregående
Nästa

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd och ser redan fram emot nästa konsultläkardag. Många har kontaktat mig via Facebook och mail och undrat när nästa konsultläkardag kommer att gå av stapeln. Svaret är att den planeras redan till i höst, närmare bestämt i oktober.

Varmt välkommen till troligtvis den enda kursen som direkt kommer att påverka din inkomst till det bättre!

Babak Badri
Specialist i kirurgi
Grundare Stafettforum.se

Rulla till toppen