Marbelladagen – allt om den nya nationella upphandlingen

Sveriges kommuner och Regioner har tagit ett beslut om att samtliga regioner ska ingå ett gemensamt beslut med bemanningsbolagen. Det nya avtalet planeras träda i kraft från och med 2023.04.03. Välkommen till soliga Marbella på en utbildningsdag där vi djupdyker i det nya avtalet.

Vi på Stafettforum.se är stolta över att kunna erbjuda denna kursen för både sjuksköterskor och läkare som är intresserade av den nya nationella upphandlingen. Kursen består av en halvdag med föreläsningar som ger dig de rätta verktygen att lyckas som konsult efter att avtalet träder i kraft. 

Preliminärt program för Marbelladagen 2023

Klicka på respektive föreläsning för att få en detaljerad beskrivning av innehållet.

Observera att både program, tid, plats (både stad och land) och pris kan komma att ändras.

Vi presenterar Stafettforum.se och går igenom dagens upplägg. 

Här går vi igenom grundligt hur logistiken ser ut från att ett behov uppstår på en klinik, till dess att en konsult får uppdraget. Det innefattar även det poängsystem som regionerna kommer att använda för att ranka de konsulter som presenteras för ett och samma uppdrag.

Vi går också igenom hur avtalsskrivning går till samt vilka punkter som är bra att vara extra uppmärksam på.

Vi går igenom vad karens är för något, hur man planerar för sin karens och optimerar tiden fram till att man inte längre begränsas av karensen.

Hur ser zonindelningen ut i Sverige och vad betyder den egentligen för ersättningen?

Bensträckare. Viktigt att hålla tiden exakt för att vi ska hinna gå igenom hela dagens innehåll.

Vi går igenom var man hittar uppdrag samt hur man ser till att få de bästa uppdragen. Vad säger ramavtalet om vem som får uppdraget? 

Vi kommer också gå igenom konceptet av att representera ett varumärke samt hur man optimerar sitt varumärke. Vi fortsätter med att diskutera några oskrivna regler om vad man inte ska göra som konsult.

Lunch ingår i priset.

Detta är den vanligaste frågan vi stöter på från konsulter. Vi kommer att gå igenom hur man tar reda på vad bemanningsbolagen fakturerar sina kunder. Vidare går vi igenom hur man beräknar vilken marginal som är rimlig att bemanningsbolaget ska få ha och således hur mycket du ska begära i ersättning. Slutligen kommer vi att gå igenom hur du förhandlar på ett optimalt sätt med bemanningsbolagen/klinikerna.

Vi rundar av med eventuellt kvarvarande frågor.

Datum och plats

Datum: Onsdag 2023-06-07 klockan 09:00

Plats: Marbella, Spanien
.

Här kan du göra en icke bindande intresseanmälan

Marbelladagen

Pris för Marbelladagen

Anmälningsavgiften är 2000 kr exklusive 25% moms. Om du har ett företag kan du betala resan med företagets oskattade pengar. Anmälningsavgiften motsvarar ca 2-4 timmars fakturerat arbete som konsult (beroende på ditt yrke) vilket betyder att du tjänat in den redan innan lunch en vanlig arbetsdag.

Privat rådgivning

Vi har också öppnat upp för privat rådgivning för blivande konsulter. Vi genomför rådgivning över telefon, Zoom, FaceTime eller Microsoft Teams. Du får möjlighet att ställa alla dina frågor och lägga upp en individanpassad plan för ditt konsultarbete. Vi erbjuder också hjälp och stöd vid löneförhandling med bemanningsbolaget. Privat rådgivning kostar 1600 kr per timme exklusive 25% moms. Det motsvarar dryga en timmes konsultarbete men kan vara värt 100 gånger mer.

Rulla till toppen