Prisjustering i Region Uppsala

Ladda hem de justerade ramavtalspriserna som finns för läkare och sjuksköterskor i Region Uppsala.

Vad är en prisjustering?

Ramvtalen för vårdbemanning löper vanligtvis över 2-3 år. Precis som anställd vårdpersonal årligen får ett påslag på lönen för att den ska följa index får också bemanningspersonal samma påslag genom en såkallad prisjustering i ramavtalet. Prisjusteringen sker med jämna mellanrum, vanligtvis årligen.

I ramavtalet anger regionerna hur denna prisjustering ska beräknas redan när avtalet sluts. Priserna på Stafettforum ändras kontinuerligt i takt med att prisjustering sker i ramavtalet. Därför är det bra att titta in lite då och då för att se om det skett en prisjustering.

Vad rör en prisjustering mig som vårdkonsult?

Det finns en risk att din konsultchef antingen glömmer bort att höja din ersättning eller helt enkelt inte väljer att nämna prisjusteringen för dig. Därför är det viktigt att du aktivt omförhandlar din ersättning efter varje prisjustering.

Hur vet jag när det sker en prisjustering?

Det absolut bästa sättet att få reda på när det sker en prisjustering är att gilla Stafettforum på Facebook. Vi uppdaterar alltid bloggen och vår Facebooksida när vi lagt till nya avtalspriser.

Hur tar jag del av uppgifterna?

För att ta del av avtalspriserna behöver du bli medlem – det är helt gratis. Sedan hittar du dem på sidan för avtalet för Region Uppsala.

Trevlig läsning,

/Teamet på Stafettforum.se

Rulla till toppen