Temadag för läkare som funderat på att konsulta

Stafettforum.se planerar för en temadag för läkare som är intresserade av att ta steget och börja konsulta på hel- eller deltid. Temadagen kommer vara på en lördag i Stockholm. Gå med i vår grupp på Facebook för Stafettläkare: Stafettläkare / Hyrläkare – ett alternativt sätt att jobba | Facebook

Vad är Stafettforum.se?

Med runt 5000 medlemmar på hemsidan och i våra sociala kanaler är Stafettforum.se Sveriges största gemensamma community för konsultande vårdpersonal. Här finns listor och recensioner av bemanningsbolag, lediga uppdrag, guider för konsulter, upphandlade priser och kopior på ramavtal för att veta hur mycket bemanningsbolagen fakturerar regionerna för läkare och sjuksköterskors arbete.

Hur är det att jobba som konsult?

Har du någonsin funderat på hur det är att jobba som stafettläkare / hyrläkare / konsult?  Ska du få lön eller fakturera via ditt egna aktiebolag? Hur går man tillväga för att hitta uppdrag? Hur gör man med bokföringen? Vad är en rimlig ersättning?

Har du funderat på något av detta är Stafettforums temadag ett givet event! Det blir en heldag med föreläsningar där vi går igenom allt från då behovet uppstår hos en vårdgivare till dess att du får pengarna in på kontot. Du får även möjligheten att mingla med andra kollegor och träffa representanter från bemanningsbolagen.

Preliminärt program

Förslag på preliminära punkter att gå igenom för dagen:

– Presentation av mig själv och min erfarenhet som konsult innan, under och efter ST-tjänstgöringen.

– Från behov på vårdenhet till avrop (Upphandling, direktupphandling, ramavtal, avrop, rangordning, presentation av konsult, karens, skillnad mellan privat och regional vårdgivare, vårdmoms)

– Anställd eller egen företagare? (Egen firma, aktiebolag, anställning, sjukskrivning)

– Ok, jag har bestämt mig, hur hittar jag uppdrag? (LinkedIn, Bemanningsbolag, etc)

– Vad är en rimlig ersättning? (Upphandlade priser på Stafettforum.se, löneförhandling, faktura eller lön, Stafettkalkylatorn.se)

– Presentation / frågestund med andra kollegor som konsultar (Leg/ST samt specialist)

– Bokföring (Olika alternativ för bokföring, vad ska en faktura innehålla? Vi går inte in på hur man själv bokför)

– Tips på hur man lyckas som konsult (Ditt varumärke som konsult, vad göra om överbelastning, kommunikation med bemanningsbolaget/kliniken)

– Presentation av bemanningsbolag

– Avslutande frågor

Icke bindande intresseanmälan

Låter denna temadag som något du skulle vara intresserad av? Gör då en icke bindande intresseanmälan och ange gärna vad mer förutom ovan listade punkter du skulle vilja gå igenom. När schemat och datumet är satt får du ett mail med en länk till en anmälan. OBS: Detta event har redan varit och intresseanmälan är därmen stängd. Läs de senaste blogginläggen för att se när nästa dag går av stapeln.

/Teamet på Stafettforum.se

Rulla till toppen